Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Καβάλας, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που αφορούν τόσο τους μαθητές της πρωτοβάθμιας, όσο και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι περικοπές που έχει επιβάλει το Μνημόνιο έχουν επηρεάσει τον τομέα της Παιδείας. Τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, όπως και από εκπαιδευτικούς. Είναι οι τραγικές συνέπειες του νέου προϋπολογισμού για την Εκπαίδευση. 
Τα σχολεία μένουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές, ενώ στα τμήματα που δεν καταργούνται ο υπερβολικός αριθμός μαθητών καθιστά τη διδασκαλία των μαθημάτων μη λειτουργική. 

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την παιδεία έχει πλέον ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Προ 10μέρου, εκφράστηκαν αμφιβολίες, για το εάν και πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο παιδείας να διενεργήσει τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργώντας σύγχυση και πανικό στους μαθητές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, και φυσικά και στις οικογένειες τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι πρυτάνεις, με τη σύμφωνη γνώμη – αν όχι την προτροπή της κυβέρνησης – ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς σε σχέση με πέρυσι φοιτητές, οδηγώντας τους υποψηφίους σε απόγνωση. 

Η προσπάθεια του συλλόγου μας κινείται σε δύο παραμέτρους. Αφενός, να καλύψουμε όσο το δυνατών περισσότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, και αφ εταίρου, να σταθούμε ηθικά πλάι στους μαθητές όλων των βαθμίδων και στις οικογένειες τους. 

Γνωρίζουμε, ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι περιορισμένα. Ο χώρος που έχουμε σαν αίθουσα είναι μικρός και ουσιαστικά δε μπορεί να φιλοξενήσει την παράλληλη διδασκαλία μαθημάτων, καθώς μιλάμε για μια μόνο αίθουσα. Επίσης, στον πολυχώρο, «σήματα καπνού» στεγάζονται κι άλλες δραστηριότητες, οπότε, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα μαθήματα πρέπει να γίνονται απογεύματα, μετά το σχολείο, η δυνατότητα για πολλές ώρες διδασκαλίας περιορίζεται. 

Είναι επίσης γεγονός, ότι η περίοδος που ξεκινούν τα μαθήματα δεν είναι η πιο κατάλληλη, καθώς πλησιάζουμε στις πασχαλινές διακοπές και το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς έχει περάσει. Δυστυχώς, ο σύλλογος μας είναι νεοϊδρυθείς, ουσιαστικά ξεκινήσαμε την επίσημη δράση μας με τη νέα χρονιά κι έπρεπε πρώτα να ξεπεράσουμε κάποιες λειτουργικές δυσκολίες. Ωστόσο, ξεκινάμε την προσπάθεια μας φέτος, κι όχι με τη νέα χρονιά, διότι υπάρχει η περίοδος των εξετάσεων, η οποία είναι σημαντική για τα παιδιά και κρίνει ένα μεγάλο μέρος της ετήσιας προσπάθειας τους, και φυσικά, οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπου κάθε είδους βοήθεια κρίνεται σημαντική για τον μαθητή. 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η προσπάθεια μας δε είναι η μοναδική. Καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, (ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με τη β/θμια δ/νση Καβάλας, έχουν ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια τους κι ευελπιστούμε σε συνεργασία. με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 Σωτηριάδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου