Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΟΙ 25 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


   Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Καβάλας με πρωτοβουλία που πήρε κατάφερε να δώσει στους Καβαλιώτες πατάτες με 25 λεπτά το κιλό. Έτσι το περασμένο Σάββατο 10 Μαρτίου το πρωί δίπλα στο απεντομωτήριο στο λιμάνι, 25 τόνοι πατάτες από την περιοχή του Νευροκοπίου, έγιναν ανάρπαστοι. Μάλιστα αυτοί την φορά η μεταφορά των πατατών έγινε με φορτηγό δημοσίας χρήσεως, αφού είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με το σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ. Και όπως έλεγαν όσοι προσήλθαν για να πάρουν πατάτες, ελπίζουν να υπάρξουν κι άλλα κινήματα με προϊόντα όπως αυτό της πατάτας.

   «Είναι αλήθεια πως το περασμένο Σάββατο 3 του μήνα δεν περιμέναμε τόση μεγάλη ανταπόκριση και είχαμε παραγγείλει μόνο 7 τόνους πατάτες, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Ξένια Ντάλλη. Έτσι όλη την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρώσαμε παραγγελίες που έφτασαν τους 20 περίπου τόνους. Μάλιστα εμείς παραγγείλαμε 25 κι έτσι μπόρεσαν να πάρουν πατάτες και αρκετοί συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να παραγγείλουν. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, αφού μεγάλη είναι και η ανάγκη που υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντισταθεί. Οι μισθοί κατεβαίνουν ενώ τα χαράτσια συνεχίζουν να έρχονται. Αυτή είναι η αντίδραση του κόσμου».

   Στην συνέχεια η κ. Ντάλλη αναφέρθηκε στις συνεχείς επαφές που έχει ο σύλλογος και με παραγωγούς άλλων προϊόντων. «Μιλάμε με κάποιους παραγωγούς ρυζιού, λαδιού, αλεύρων, πορτοκαλιών αλλά και άλλων προϊόντων. Δεν έχουμε ακόμη κάτι σίγουρο αλλά μόλις μπορέσουμε να έρθουμε σε συνεννόηση θα ενημερώσουμε τον κόσμο». Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις της αντιπροέδρου του συλλόγου Νάντιας Κλικά. «Θα συνεχίσουμε σαν σύλλογος να προσπαθούμε να ελαφρύνουμε τον κόσμο από τα μεγάλα βάρη που του φόρτωσαν. Αυτή την φορά προσπαθήσαμε να το οργανώσουμε καλύτερα ετοιμάζοντας λίστες με παραγγελίες. Καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί στον σύλλογο, αφού το μόνο που μπορεί να μας σώσει αυτή την στιγμή είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη» δήλωσε η κ. Κλικά. Υπάρχει ακόμη σκέψη και για αμνοερίφια όμως υπάρχουν δυσκολίες και τα μέλη του συλλόγου ερευνούν τρόπους ώστε να ξεπεραστούν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου