Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

H ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Η εργατική ταξη καταλαβαίνει και καταγγέλλει τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων και τις πιέσεις των προτάσεων για τις ΕΟΖ.Η εργατική τάξη καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η λυκοσυμμαχία ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ ,κυβέρνησης και ξένου και ντόπιου κεφαλαίου  με την δημιουργία των ΕΟΖ θέλουν να χτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΟΖ

Είναι ειδικές οικονομικές ζώνες που δεν ισχύει κανένας νόμος του κράτους.Είναι ζώνες που ενεργούν και δουλεύουν με πλήρη ασυδοσία , χωρίς οκτάωρο , χωρίς βασικό μισθό ,χωρίς συλλογικές συμβάσεις.Είναι ζώνες που καταργούν την έννοια του ανθρώπου και που τον υποβιβάζουν σε ζώο με όλη τη σημασία της λέξης.
Τον υποβιβάζει  κάτω από την έννοια του δούλου ,τον αναγνωρίζει , του συμπεριφέρεται  και τον χρησιμοποιεί σαν πράγμα και αυτή την οικονομική ζώνη ζητούν  να ιδρύσουν οι κεφαλαιοκράτες , μέσω των επιμελητηρίων. Η αστική τάξη καλά κάνει και υπερασπίζεται και προωθεί τα συμφέροντά  της με τον πιο αναίσχυντο τρόπο.



Το ερώτημα είναι…
Που είναι το εργατικό κέντρο;
Που είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων;

Εμείς οι άνεργοι που χτυπιόμαστε από τέτοιες καταστάσεις θεωρούμε ότι την ενέργεια αυτή σαν κήρυξη πολέμου και σαν τέτοια πράξη θα την αντιμετωπίσουμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις. Να ζητήσουν από την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φτιάξει καμία ΕΟΖ σε όλη τη χώρα.Καλούμε τη ΓΣΕΕ , τις ομοσπονδίες ,τα Εργατικά Κέντρα,σωματεία ,κόμματα και κάθε τίμιο άνθρωπο που καταλαβαίνει το τι γίνεται,να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους για να μην παψει να είναι άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου